Nieuws

Een golf van solidariteit

04 augustus 2021

Het ging er hard aan toe het laatste anderhalf jaar. Eerst de coronacrisis, dan de PFOS-vervuiling en recent de buitensporige watersnood in Wallonië. Rampen van dit formaat hebben we zelden meegemaakt in België. De gezondheidszorg hield het nauwelijks uit onder de druk van corona. De waterramp eiste vele levens en gigantisch veel materiële en immateriële schade.

Gelijktijdig was de solidariteit niet te stoppen. Vrijwilligers sprongen bij in ziekenhuizen, zorginstellingen en testcentra. De recente watersnood bracht tal van vrijwilligers op de been om puin te ruimen en praktische ondersteuning aan te bieden. We doen wat we kunnen voor mekaar. Omdat het nodig is. Omdat bestaande hulp en systemen niet berekend zijn op crisissen van dit formaat. Omdat we aanvoelen dat concrete hulp ter plaatse het enige is wat hier en nu telt.

Als maatwerkbedrijf zijn we blij met deze hernieuwde aandacht voor solidariteit. Met solidariteit herstel je de orde en de samenhang van de maatschappij. Solidariteit is het bewustzijn dat alle mensen bijdragen aan die orde met hun  eigen waarden, taken en interesses. Neem nu onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door hen werk aan te bieden op maat, helpen we hen om hun plaats te vinden in de samenleving. Werk geeft onze medewerkers perspectief. Het biedt hen nieuwe mogelijkheden, ook de mogelijkheden om op hun manier bij te dragen aan de samenleving.

Ook bedrijven of organisaties die met ons samenwerken bouwen een stuk solidariteit in.  Als maatwerkbedrijf bieden wij hen niet alleen kwaliteitsvolle service en producten, maar ook de zekerheid dat het geld dat ze bij ons besteden ethische doeleinden dient.