Nieuws

De sociale kant van duurzaamheid

5 oktober 2023

Deze zomer was er helaas weer een waarin de gevolgen van de klimaatopwarming ongemeen hard en wereldwijd toesloegen. Ondanks een groeiende bewustwording en massaal veel protest, moet er nog gigantisch veel gebeuren om het schip te keren naar een meer duurzame manier van leven die de planeet niet verder uitput.

Onze ecologische voetafdruk moet spectaculair naar beneden. Met de natuurlijke hulpbronnen van de planeet moeten we spaarzamer, en vooral ook efficiƫnter, leren omspringen. Belangrijk is wel dat iedereen mee is in dat verhaal. Dat kan pas als je ook sociale diversiteit ziet als een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Iedereen meekrijgen in dit verhaal is belangrijk om iets te doen bewegen. Net daarom staat duurzaamheid centraal in ons maatwerkbedrijf.

Als maatwerkbedrijf doen we het nodige om kwetsbare medewerkers te doordringen van het belang van duurzaamheid. Dat doen we hen duurzame jobs op maat aan te bieden. En meer nog: gewoon al het feit dat we kwetsbare mensen een job kunnen aanbieden speelt een belangrijke rol. Mensen die werk hebben voelen zich meer naar waarde geschat, en nemen vanuit die positie sneller hun verantwoordelijkheid op. De betrokkenheid voor een duurzame levenswijze groeit.

Door te kiezen voor een samenwerking met ons maatwerkbedrijf, maakt u het draagvlak voor een duurzame planeet groter. Hoe meer mensen mee zijn met het belang van duurzaamheid, hoe sneller de besluitvorming voor grote veranderingen kan lopen. Een heel goede zaak!