Nieuws

Maatwerkbedrijf ACG wast herbruikbare bekers van Royal Antwerp F.C. !

7 december 2023

Tijdens de thuiswedstrijden van Voetbalclub Antwerp wordt er bier en cava geschonken in herbruikbare bekers. Dat is volledig in lijn met de wetgeving van de Vlaamse overheid, die dranken schenken in wegwerpbekers niet meer toelaat.

Voor de grondige, industriële reiniging van de bekers doet de voetbalclub een beroep op ons maatwerkbedrijf. Met onze professionele wasstraat voor het wassen van herbruikbare bekers zijn we de ideale partner om mee te schrijven aan dit boeiende verhaal van inclusiviteit.

Wat maakt dit verhaal zo inclusief?

De wasstraat van ons maatwerkbedrijf ligt letterlijk op een boogscheut van de in Deurne gevestigde voetbalclub. Het vervoer van de bekers van en naar de wasstraat is door de beperkte afstand minimaal, en dus een perfect voorbeeld van low-impact vervoer.

Onze wasstraat wordt bediend door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn mensen die uit de boot vallen in de reguliere economie, maar die in de sociale economie wél kansen krijgen. Met de begeleiding van hun teamcoach wassen onze maatwerkers meer dan 40.000 herbruikbare bekers per dag!

Uiteraard is ook de omschakeling naar herbruikbare bekers een bewuste keuze voor het milieu. Herbruikbare bekers gaan, wanneer ze professioneel gewassen worden, vele cycli langer mee dan wegwerpbekers.

Zet dus de tapkramen maar open, ACG doet de was wel!