Nieuws

Bloemen en wetenschap

30 september 2020

 

Het lijkt geen voor de hand liggende combinatie, maar met de hulp van ACG bracht het wetenschapspark in Niel wetenschap en bloemen op een overtuigende manier samen.  Het wetenschapspark is een campus voor bedrijven die focussen op innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Bedrijven actief in IT, Health, Environment en Sciences werken er intensief samen met de Universiteit Antwerpen.

Een plan voor het wetenschapspark in Niel
Het begon met een zanderig, braakliggend terrein dat smeekte om een plan. En dat zette aan tot dromen. Hoe fijn zou het zijn om pal aan het bedrijvencomplex een zee aan bloemen  te zien ontluiken, een feest van zoemende insecten en kleurrijke vinders? Hoe motiverend zou het zijn om alleen of met collega’s te kuieren in die bloemenzee, om ideeën te laten openbloeien en  kruisbestuiving tussen bedrijven een zetje te geven? Een droom die te mooi was om zomaar te laten liggen, en dus werd ACG onder de arm genomen om deze droom over biodiversiteit vleugels te geven. 

Van plan naar bloemenweide, met de deskundige assistentie van ACG
In mei gingen onze teams van ACG aan de slag op het terrein. We zaaiden een bloemenweide in van zorgvuldig geselecteerde bloemen en grassen. In een volgende fase plantten we bloemrijke heesters die insecten aantrekken. Met een paar fikse regenbuien nam het pas gezaaide bloementapijt een vliegende start. Op een paar maanden tijd groeide het zanderige terrein uit tot een weelderige bloementuin. Intussen hebben we de bloemenweide ook voorzien van wandelpaden, zodat je letterlijk  tussen de hoog opgeschoten bloemen kan wandelen.In de komende jaren zal dit project er alleen maar mooier op worden. We zijn benieuwd! 

Meer lezen over de tuin van het wetenschapspark?
https://www.hln.be/in-de-buurt/niel/bloemenweide-fleurt-wetenschapspark-op~a9190446/
https://www.wetenschapsparkuantwerpen.be/aanleg-bloemenweide-op-het-park-gestart/?search=biodiversiteitsplan

Werkt dit initiatief inspirerend?
Wij helpen u graag op weg met een bloementuin op maat van uw bedrijf.  Geef ons gerust een seintje