Nieuws

Een plan voor je bedrijfstuin

11 mei 2023

Voorlopig blijft het nog wat sombertjes met de lentezon, maar zodra de zon opnieuw van de partij is het weer volop genieten. En dan rijst meestal de vraag: hoe geven we onze (bedrijfs)tuin een lente-update? Snel even een afspraak maken met de tuinier of de groendienst!

Zo gezegd, zo gedaan. En dus rollen in de lente de eerste aanvragen voor tuinonderhoud bij ons binnen. “Of we even snel kunnen komen om het onkruid en het mos in de tuin te bestrijden? En of we ook een wadi kunnen aanleggen, want misschien wordt het weer zo’n warme zomer. Ons grasveld en onze beplanting zien er maar triestig uit: misschien moeten we laten snoeien of bemesten?”

Hoewel de vragen heel begrijpelijk zijn, is een eenmalige lente-update niet de beste aanpak voor je tuin. Een allround jaarplan voor je tuin werkt een stuk beter. Simpelweg omdat een tuin onderhouden veel kennis vraagt, en vooral ook veel planning. Wie niet thuis is in de wereld van groenaanleg en –onderhoud, schrikt weleens van zo’n jaarplanning. “Zoveel werk om onze tuin mooi te houden? Meen je dit nu?” Werk is het zeker, dat menen we niet alleen, we wéten het ook heel zeker vanuit onze jarenlange expertise in groen. Maar als je geroutineerd bent zoals wij, gaat het natuurlijk eens zo snel.

Dus waarom niet rekenen op de diensten van ACG Groenzorg?  Met een jaarplan zorgen wij ervoor dat je bedrijfstuin er altijd pico bello bij ligt én in elk seizoen op zijn mooist is.

Wil je meer info over een jaarplan voor je bedrijfstuin? Mail Cdgroen@acgfab.be