Nieuws

Made in Antwerp

05 december 2022

Je hebt het misschien gehoord op het nieuws afgelopen weekend: meer en meer bedrijven halen hun productie terug naar eigen land. Daar zitten de hoge transportkosten voor een stuk tussen. Productie in lageloonlanden is ook minder interessant omdat de lonen er een inhaalbeweging gemaakt hebben. En dan zijn er nog de lange leveringstermijnen, die ons sinds de coronapandemie parten spelen. Doe daar nog het groeiende besef van het belang van duurzaamheid en circulariteit bovenop, en ‘Made in China’ is op zijn retour.

Wie vervangt al die arbeid die tot hiertoe naar lageloonlanden werd verplaatst? Maatwerkbedrijven zijn de eerste, zeer voor de hand liggende keuze! Als maatwerkbedrijf vullen we een leemte van handmatige, repetitieve én betaalbare arbeid. We zijn de perfecte keuze om het label ‘Made in Belgium’ terug op de kaart te zetten.

Het kan trouwens nog een stapje verder:  van ‘Made in Belgium’ naar ‘Made in Antwerp’. De voordelen van (een deel van) je productie uitbesteden aan een maatwerkbedrijf dat letterlijk om de hoek ligt, zijn legio. Denk maar aan: lage transportkosten (en dus top qua duurzaamheid), korte leveringstermijnen, razendsnelle updates van het productieproces, soepele opvolging, snel en kort op de bal spelen, meer controle over je productieprocessen.

Verdient jouw product een stempel ‘Made in Antwerp’? Maatwerkbedrijf ACG staat voor je klaar met een enthousiaste ploeg van maatwerkers. Meer weten over jouw lokale logistieke partner in Antwerpen? Mail sales@acgfab.be