Nieuws

Tuinkalender krijgt update

17 november 2022

Een van de effecten van de klimaatverandering is dat de winters een stuk zachter zijn dan vroeger. Door dat warmere klimaat bloeien en groeien planten langer door. De seizoenen worden dus voor een stuk verlegd. En dat betekent dat ook de tuinkalender een update nodig heeft.

Traditioneel waren oktober en november de maanden waarin je je tuin winterklaar maakte. Met de schuivende seizoenen, kan het nu ook in december. Meer nog: misschien is december nu wel het meest geschikte moment om je tuin voor te bereiden op de koudere wintermaanden.

Wat valt er dan te doen in december? Als je nieuwe planten wilt zaaien in het voorjaar, kan je in december best de grond laten omspitten en bemesten. Een flinke snoeibeurt in december bezorgt je planten een echte groeispurt in de lente. Loshangende takken van bomen en struiken kan je best snoeien met het oog op stormen.

Zolang het niet vriest, kunnen onze tuinploegen zelfs in de winter een terras komen aanleggen in je tuin(en). Toegegeven, dat klinkt een beetje ongewoon, maar het past wel perfect binnen de logica van een minder uitgesproken winterseizoen.  

Benieuwd naar wat we voor jouw tuin(en) kunnen betekenen in de wintermaanden?  Mail sales@acgfab.be