Nieuws

Wordt mijn job wel goed gedaan?

17 oktober 2022

Wordt mijn job wel goed gedaan in een maatwerkbedrijf? Kan ik van een maatwerkbedrijf dezelfde kwaliteit verwachten als van een ander bedrijf? En wat als ik een complexe opdracht heb? Kan ik die ook aan een maatwerkbedrijf uitbesteden? Deze vragen krijgen we regelmatig van bedrijven die overwegen om met ons samen te werken.

Het antwoord is simpel. Ja, we leveren dezelfde kwaliteit. En ja, we kunnen ook complexe jobs aan.

Het klopt dat onze maatwerkers een zekere kwetsbaarheid hebben. Dat vangen we op door individueel te screenen wat elke maatwerker kan, en door vervolgens de juiste job en begeleiding te voorzien. Jobs die te complex zijn, splitsen we op in deeljobs die wel haalbaar zijn voor onze maatwerkers. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de vlotte samenwerking tussen maatwerker en begeleider.

Merk ik eigenlijk dat ik samenwerk met een maatwerkbedrijf? Je merkt het niet aan de kwaliteit of de snelheid. Aan de oppervlakte zijn we zoals elk ander bedrijf. Maar van binnenuit zijn we toch een tikkeltje anders. Bij een maatwerkbedrijf primeert niet de winst, maar wel de mensen. Kwetsbare mensen aan het werk houden, is onze eerste bekommernis. Dat kunnen we alleen als we competitief zijn op de arbeidsmarkt. En net daarom vinden we professionaliteit heel belangrijk. Onze klanten weten dat ze met een maatwerkbedrijf werken, maar ze mogen het niet voelen: daar ligt voor ons de juiste focus.