Nieuws

Stil tuinonderhoud

11 juli 2022

Klanten vragen wel eens of ons tuinonderhoud niet te luidruchtig gaat zijn. Zeker klanten in de zorgsector, zoals ziekenhuizen of rusthuizen, informeren hier regelmatig naar. Gras- en andere machines die een hele dag staan te loeien in de tuin, is niet ideaal in een omgeving waar mensen rust nodig hebben.

We kunnen onze klanten die stil onderhoud van hun tuinen appreciëren, altijd geruststellen. Ons machinepark is stil, en zal in de loop van de jaren nog stiller worden. Dat is een bewuste keuze. Oudere, luidere exemplaren die einde leven zijn, vervangen we altijd door stille exemplaren, die meestal ook duurzamer en milieuvriendelijker zijn.

Onze eerste keuze gaat uit naar elektrische toestellen omdat ze stil, milieuvriendelijk, maar ook kwalitatief en efficiënt zijn. Zo kunnen we met onze elektrisch aangedreven werkplatformen ‘stil’ op hoogte werken in de tuin. Naast elektrische toestellen, beschikt ons machinepark ook over motorische toestellen. In deze categorie machines kiezen we voor machines die draaien op een lager, milieuvriendelijk toerental, en die bij voorkeur ook worden aangedreven door brandstoffen met een nieuwe, milieuvriendelijke formule. Dat betekent niet alleen stiltewinst, maar ook minder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.