Nieuws

Eerste job in een maatwerkbedrijf

20 juni 2022

Regelmatig komen er leerlingen uit het bijzonder onderwijs stage bij ons lopen. Van de school naar de werkvloer is een grote drempel, maar als je die drempel kan nemen met de hele klas samen (of toch een deel van de klas), valt dat reuze mee.

Je weg vinden naar de arbeidsmarkt is net iets moeilijker als je uit het bijzonder onderwijs komt. Dat motiveert ons als maatwerkbedrijf extra om deze leerlingen een mooie eerste werkervaring aan te bieden. Als die ervaring positief verloopt, groeit het zelfvertrouwen en krimpt tegelijk de afstand tot de arbeidsmarkt.

Op hun eerste werkdag verschijnen de leerlingen vaak met een klein hartje, maar gaandeweg zie je ze openbloeien. De leerlingen ontdekken dat we hen echt werkbaar werk aanbieden, werk waar ze zich goed bij voelen en waar ze voldoening uit kunnen halen. Verder mogen de leerlingen dezelfde jobs uitvoeren als de vaste maatwerkers. Ze draaien vanaf dag 1 van hun stage mee. En dat doen ze als echte professionals. Respect daarvoor! 

De stap van stage lopen naar werken in een maatwerkbedrijf is alvast zeer haalbaar. Ook doorgroeien naar de reguliere arbeidsmarkt zit er zeker en vast in voor een aantal van de stagiaires.

Meer info over stage lopen bij ACG? Mail amanda.eeninckx@acgfab.be of michiel.dewolf@acgfab.be