Nieuws

Constructief afbreken met het oog op hergebruik

13 juni 2022

In de bouwindustrie is het stilaan de norm dat afbraakmaterialen hergebruikt worden. Ook in andere segmenten vervangt deze duurzame manier van omgaan met materialen meer en meer de wegwerpcultuur. En dat is een hele verademing voor onze planeet!

Materialen een nieuw leven geven, gebeurt niet zomaar. Vaak is het hard werken om ze opnieuw te kunnen inzetten. Belangrijk is dat het proces van afbraak constructief verloopt. Dat wil zeggen dat objecten die einde leven zijn, met aandacht en met het oog op nieuw toekomstig gebruik, gedemonteerd en gedeassambleerd moeten worden. Vervolgens volgen er vaak meerdere sorteerrondes om herbruikbare onderdelen te verzamelen en opnieuw vrij te maken voor circulair hergebruik.

Zoekt u nog handen om constructief af te breken? Handen om te demonteren en grondig te sorteren? Onze maatwerkers zijn echt straf in het uitvoeren van handmatige, repetitieve arbeid. Omdat ze dit werk graag doen, en het voor hen best ook uitdagend is, werken ze met zeer veel focus aan deze opdrachten. Dat zorgt ervoor dat onze gemiddelde foutenmarge een stuk later ligt dan gemiddeld.

Omdat elke vraag van onze klanten weer anders is, bekijken we graag samen met u hoe we u kunnen helpen. Mail annemie.devos@acgfab.be voor meer informatie of om een afspraak te maken.