Nieuws

Reshoring: maatwerkbedrijven nemen de fakkel over

23 mei 2022

Sinds de pandemie, en aaneensluitend de oorlog in Oekraïne, is offshoring niet meer evident. Offshoring is het verplaatsen van (een deel van) de werkzaamheden naar een ander land, vaak ook buiten de Europese Unie. De gigantische bottlenecks in de productieketen, veroorzaakt door vertragingen op leveringen tijdens en na corona, zetten de dalende trend van offshoring in. Dit proces werd nog versneld door de stijgende energieprijzen als gevolg van de oorlog. 

Wat zeker ook meespeelt in de groeiende voorkeur voor reshoring - de productie terug naar eigen land halen, en dan vooral naar de eigen regio -  is de toenemende vraag van consumenten naar maatwerk en flexibiliteit. Een one-size-fits-all-product is er nog zelden bij. Snel en wendbaar kunnen inspelen op vragen van de consument is een must. En dat is geen makkelijke opgave als je handelt met productiebedrijven aan de andere kant van de wereld. Ook dat is een reden voor meer en meer bedrijven om (delen van) hun  productie te plaatsen bij een lokale speler.

Als offshoring naar de achtergrond schuift, wie neemt dan de fakkel over? Maatwerkbedrijven in de eigen regio zijn een zeer interessante optie! Zo zijn onze maatwerkers bijzonder sterk in zowel handmatig als machinaal repetitief productiewerk. Onze omkaderende medewerkers zoeken actief mee naar manieren om processen te individualiseren en optimaliseren. Door goed te luisteren naar de wensen van onze klanten, en regelmatig contactmomenten met de klant te voorzien, kunnen we producten leveren die helemaal beantwoorden aan vaak heel specifieke wensen en vragen.

Heeft u ook interesse om uw productie lokaal uit te besteden? Mail sales@acgfab.be of annemie.devos@acgfab.be om de opties voor lokaal samenwerken te onderzoeken.