Nieuws

Feestelijke opening van onze wasstraat voor herbruikbare bekers

30 september 2021

Op woensdag 15 september werd onze wasstraat voor herbruikbare bekers feestelijk ingehuldigd. De opening kon op heel wat interesse rekenen van bedrijven en organisaties in de buurt, van de stad en de provincie Antwerpen. Zo waren onder meer provinciegouverneur Cathy Berx, schepen voor leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) en provinciegedeputeerde Luk Lemmens aanwezig bij de opening.

De aanwezigen waren lovend over de duurzame insteek van de wasstraat. Door herbruikbare bekers te wassen, draaien ze verschillende cycli mee, en blijven ze langer weg van de afvalberg. Door te focussen op werk van bedrijven en organisaties van Antwerpen en omstreken, verkleint ook de ecologische voetafdruk.

Dat de wasstraat werkbaar werk oplevert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kaapte -  heel terecht – de hoofdmoot van de aandacht weg.  De camera’s en microfoons van ATV, HLN, GVA, het Nieuwsblad en de Zondagskrant waren op onze maatwerkers gericht tijdens een demonstratie van de wasstraat. Niet alleen de bekers die uit de wasstraat rolden blonken, ook de gezichten van onze maatwerkers  glommen van trots terwijl ze hun nieuw verworven skills toonden.

De wasstraat zorgt nu al voor 15 extra jobs voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als in de toekomst meer organisaties en bedrijven in de provincie Antwerpen overschakelen naar duurzame events, dan beloven er dat alleen maar meer te worden…

Voor de week van 20 september hadden we alvast een belangrijke opdracht binnengehaald: het wassen en de triage van de herbruikbare bekers voor het WK wielrennen. Een opdracht om fier op te zijn!