Nieuws

Een volmaakte tandem

02 september 2021

Hoe doe je dat nu eigenlijk: maatwerkers werk geven dat afgestemd is op hun mogelijkheden?  Zit je dan uren te puzzelen tot je iemand vindt die de job kan doen?

Gelukkig werkt het niet zo. Het zou ons heel erg beperken in de jobs die we aannemen. We zouden ook minder maatwerkers aan het werk kunnen houden dan we willen.

Wat is dan wel de truc? Een magische truc is er niet, wel twee opvallende voorwaarden.

De eerste voorwaarde is dat je complexe jobs kan opsplitsen in verschillende eenvoudige deeljobs. Of dat je complexe jobs kan vereenvoudigen door hulplijnen in te bouwen: waar een kruisje staat moet je vouwen. Jobs demonteren tot hun meest eenvoudige onderdelen: dat is de kunst in een maatwerkbedrijf.

Daarnaast heb je naast maatwerkers ook een omkaderend team nodig dat kan demonteren en hulplijnen aanbrengen. Dat blijft voor elke nieuwe job of opdracht die we aannemen een uitdaging.  Ervaring helpt, maar helemaal copy-paste is het nooit. Er zit bij elke job altijd een groot deel onvoorspelbaarheid die een oplossingsgerichte mentaliteit vraagt van het omkaderend personeel.

Als deze twee voorwaarden vervuld zijn, kunnen onze maatwerkers aan de slag. Maatwerkers en omkadering trappen bij ons altijd in tandem. Hoe beter we op mekaar zijn ingesteld, hoe vlotter onze tandem rijdt.

Zin om met ons samen te werken? Mail sales@acgfab.be.