Nieuws

Alles voor de klant

10 juni 2021

Klantgericht zijn:  je hebt er heel wat bij te winnen als bedrijf.  Tevreden klanten en behoorlijke winstmarges bijvoorbeeld, om maar iets te zeggen. Maar wat is dat nu juist, klantgerichtheid? Klantgerichtheid gaat over je klant tegemoet komen. En dat doe je door je bedrijfsprocessen in te richten naar de behoeften en wensen van je klant.

En klanten hebben nogal wat wensen en behoeften. Een  klant in  2021 wil opties hebben. Standaardproducten kunnen hem  niet meer overtuigen. Hij wil dat het product opschuift in zijn richting. Hij wil product  A, maar dan met optie D en E in plaats van optie B en C.

Klanten willen keuzes. Als je daar als bedrijf op wilt inspelen, moet je je productieprocessen herbekijken. Machines en robots kunnen je klant niet volgen.  Die willen draaien: liefst aan een stuk door. Begrijpelijk, want ze worden pas rendabel als ze veel van hetzelfde produceren op een zo kort mogelijke tijd.

Hand- en maatwerk is een veel betere optie om snel en gericht in te spelen op de wensen van je klant. Je klant wil X, maar dan zonder Y. Met een ploeg van maatwerkers is dat zo gefikst.

Wil je je productieprocessen klantgerichter maken? Mail sales@acgfab.be voor meer info over onze maatwerkers.