Nieuws

Hergebruik: belangrijk om het milieu te sparen

03 juni 2021

 

Op 5 juni is het wereldmilieudag. Een ideaal moment om het belang van hergebruik van materialen nog eens te benadrukken. Hergebruik is een van de meest effectieve manieren om materiaalverlies terug te dringen en zo het milieu opnieuw ademruimte te geven. Net om die reden besliste de Vlaamse overheid dat organisatoren van evenementen in Vlaanderen drank moeten serveren in herbruikbare bekers (enkel wanneer je 90% van de verpakkingen inzamelt voor recyclage kunnen wegwerverpakkingen nog).

Hoe milieuvriendelijk is een herbruikbare beker nu eigenlijk?

Uit een studie van OVAM (geactualiseerd in 2020) blijkt dat er milieuwinst is vanaf 10x hergebruik van de beker. En dat voordeel neemt alleen maar toe: hoe vaker een beker hergebruikt wordt, hoe groter het milieuvoordeel. Naast het aantal gebruikscycli zijn ook het stukgewicht en de materiaalkeuze van de beker doorslaggevende factoren.

Wat met de afwas en het vervoer van herbruikbare bekers?

Dat valt goed mee. De studie wijst uit dat zowel de afwas als het transport van de bekers een verwaarloosbare voetafdruk hebben.

Ga jij ook aan de herbruikbare bekers?

ACG ondersteunt u met een aantal belangrijke services.  Uw gebruikte bekers kunnen terecht in onze wasstraat voor een professionele wasbeurt.  Het resultaat? Brandschone bekers,  klaar voor hergebruik en vriendelijk voor het milieu. Te weinig plaats om uw bekers te bewaren? ACG kan de bekers ook voor u stockeren in afwachting van een volgend event. 

Meer weten over onze services voor herbruikbare bekers? Mail sales@acgfab.be