Nieuws

Schoon, stil en duurzaam

15 april 2021

We kiezen bij ACG heel bewust voor een schoon, stil en duurzaam machinepark. Die keuze passen we heel consequent toe. Zijn er machines aan vervanging toe? Dan krijgen milieuvriendelijke opties altijd voorrang.  Door deze strategie heel consequent toe te passen, hopen we bij te dragen aan een beter leefmilieu. De appreciatie van onze klanten is natuurlijk ook een belangrijke drijfveer.
Elektrische toestellen hebben een streepje voor
Elektrische toestellen zijn niet alleen kwalitatief en efficiënt, ze zijn ook vriendelijk voor het milieu. Daarom investeren we al een aantal jaren in elektrisch gereedschap. Voor het snoeien op hoogte maken we ook zoveel mogelijk gebruik van elektrisch aangedreven werkplatformen.
Water en stoom, meer niet
Onkruid bestrijden doen we niet meer met giftige onkruidverdelgers, maar gewoon met water en hete lucht. Onkruid met stoom behandelen is ook heel effectief op langere termijn: het onkruid blijft langer weg.
Laag toerental en milieuvriendelijke brandstoffen
Door te kiezen voor toestellen met een laag toerental, zoals onze veegmachines, kunnen we de uitstoot flink verminderen. Onze motorische toestellen worden aangedreven door brandstoffen met een nieuwe, milieuvriendelijkere formule. Dat betekent minder schadelijke uitlaatgassen.