Nieuws

Ruis op uw logistieke diensten?

26 november 2020

Track en trace systemen, automatisering en ERP zijn hulpmiddelen om de logistieke keten zo efficiënt mogelijk te organiseren.  Want een goed geoliede logistieke machine maakt het voor alle partijen eenvoudiger en goedkoper, toch?  

In de ideale wereld wel, maar de praktijk is vaak complexer.

Als maatwerkbedrijf hebben we veel ervaring opgebouwd met logistiek. Wat we hieruit geleerd hebben, is dat storingen op logistieke projecten bijna onvermijdelijk zijn. Altijd is er wel een onvoorspelbare factor die het perfect geplande logistieke traject doorkruist.

Een voorbeeld. Een bedrijf heeft een geautomatiseerd standaardproces opgezet voor een regelmatig terugkerende verpakkingsopdracht. Voor de eindejaarsfeesten vraagt de klant om een promotiegeschenkje toe te voegen aan het traject van de standaardverpakking. De geautomatiseerde lijn ombouwen in functie van het geschenkje is niet haalbaar omwille van de kostprijs. Wat nu?

Hier komt ACG aan zet.  Om dit probleem snel, kwalitatief en betaalbaar op te lossen stellen we manuele arbeid voor als aanvulling op uw geautomatiseerde proces. Ook een tijdelijke parallelle logistieke stroom kunnen we perfect voor u organiseren.

Storingen van uw logistieke activiteiten komen veelvuldig voor. En dat voor elk onderdeel van de logistieke keten:  van controleren, verpakken en wegen tot  sorteren, bewerken en labelen. In die marge van ruis bieden wij u als maatwerkbedrijf oplossingen op maat. Samen met u denken we na over hoe we zo efficiënt en  betaalbaar mogelijk uw logistieke ruis kunnen aanpakken.