Nieuws

ACG behaalt zilver op duurzaamheid

19 augustus 2020

Deze week ontvingen we bijzonder nieuws. Ecovadis beloonde onze inspanningen voor duurzaamheid met een zilveren medaille. Mooi dat we deze score kunnen halen als maatwerkbedrijf. En nog mooier dat we deze score krijgen van Ecovadis, niet de eerste de beste in de beoordeling van duurzaamheid.

Waarom is een positieve evaluatie van Ecovadis zo waardevol? Ecovadis evalueert tienduizenden bedrijven in meer dan 150 landen en 200 sectoren op duurzaamheid op basis van een gemeenschappelijk platform en een universele scorecard. Dat betekent dat alle aangesloten bedrijven gekwalificeerd worden op duurzaamheid volgens dezelfde standaarden. Ook het grote aantal bedrijven dat aangesloten is, maakt van de Ecovadis-score een belangrijke, betrouwbare en internationaal erkende duurzaamheidsscore.

Duurzaamheid behoort zonder twijfel tot ons DNA als maatwerkbedrijf. We zijn duurzaam in onze initiatieven, aanpak, keuzes en filosofie. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een echte job aanbieden, is ons centraal objectief,  en meteen ook onze essentiële bijdrage aan een menswaardige samenleving. We willen dit objectief realiseren op een zo duurzaam mogelijke manier, met respect voor de ons omringende wereld, en door een duurzame schakel te zijn in de supply chain van onze klanten.

We zijn zeer overtuigd van duurzaamheid, met of zonder award. Natuurlijk is het altijd prettig als inspanningen opgemerkt worden, en als je een hoge, maar vooral ook solide duurzaamheidsscore kan voorleggen aan je klanten.