Nieuws

BACK TO THE ROOTS: ONZE KERNCOMPETENTIE

29 april 2020

Kerncompetenties: daar hadden we het over in onze laatste blog. Wat is nu de kerncompetentie van ons maatwerkbedrijf? Waarin zijn we nu echt onklopbaar? En in hoeverre sluit deze kerncompetentie aan bij wat onze klanten echt nodig hebben? Een zeer goede vraag om ons te stellen in tijden van corona.
Wat is onze kerncompetentie?
Als we bij ACG in een ding heel straf zijn, dan is het wel in manuele, repetitieve arbeid. We zijn goed – en dan bedoelen we écht goed - in het uitvoeren van een reeks van opeenvolgende handelingen. Kan je daar goed in zijn? Is niet iedereen daar goed in? Technisch gesproken wel. Elke mens is in staat om manuele, repetitieve arbeid te verrichten. De vraag is niet of iedereen het kan, maar wel voor hoe lang. De meeste mensen houden manuele, repetitieve arbeid niet lang vol omdat het geen uitdaging is. Ze raken snel verveeld, de aandacht verslapt, en dan gebeuren er fouten. Onze maatwerkers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) vinden net uitdaging in manuele, repetitieve arbeid. Voor sommigen van hen is het niet evident om verschillende handelingen na elkaar correct uit te voeren, maar dat maakt de drive des te groter. De job houdt hen wakker, ze blijven er met hun aandacht bij.  Onze medewerkers zijn er trots op dat ze deze job mogen doen. Ze willen het goed doen, en voeren alle handelingen zo nauwgezet mogelijk uit, telkens opnieuw, en zonder het moe te worden. Daarom blijft onze foutenmarge flink onder het gemiddelde. Met enige trots mogen we toch wel zeggen dat we misschien wel de handigste en meest nauwgezette handen van Antwerpen zijn.
In welke mate bieden we oplossingen voor reële noden bij onze klanten?
Is er nog vraag naar repetitieve handenarbeid? Is dat een nood die leeft bij onze klanten? Absoluut! Repetitieve arbeid kan niet altijd door machines uitgevoerd worden, wegens te ingewikkeld of een kleinere oplage. Eigen medewerkers voor deze jobs inzetten, kost onze klanten handenvol geld, en dus besteden ze hun jobs met plezier uit aan ACG. Veel bedrijven of organisaties waar we mee samenwerken, hebben ook niet de kennis, de plaats en de tijd om snel en efficiënt productielijnen op te zetten waar veel manuele arbeid bij komt kijken. En daar zijn we bij ACG dan weer experts in. We nemen onze expertise ook graag mee naar onze klanten om daar ter plaatse de job uit te voeren. Dat locatiewerk is erg handig als aanvulling op of bijsturing van bestaande productielijnen. Bij ACG hebben we niet alleen de handigste en meest nauwgezette handen in huis, maar ook de meest flexibele handen van Antwerpen. Al onze handen maken deel uit van teams. Deze teams worden gestuurd door een teamleader die het aanspreekpunt vormt voor onze klant. Dat maakt onze ‘handige handen’ ook heel aanspreekbaar voor een brede variëteit aan sectoren. Conclusie: we zijn zonder twijfel relevant voor onze klanten. Meer nog: we vullen een leemte op die onze klant maar moeilijk ingevuld krijgt. We doen dat met zin voor kwaliteit, en bovendien tegen een aantrekkelijke prijs.